Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
12 mar 2016, 21:16
Mam taki problem z moją dt80 na zimnym silniku pali od kopa przed i po wymianie tłoka i pierścieni na ciepłym z kopa nie pali a na biegu wystarczy że tylko kołem rusze nawet bez sprzęgła co może być przyczyną?
13 mar 2016, 7:00
Kopniak chodzi lekko czy czuć kompresję ? Gaźnik wyczyszczony i wyregulowany ?
Nadal masz gaznik od 125 ? Jak wygląda kompresja ? Na zimnym i lekko ciepłym silniku ?
O co chodzi z tym ruszeniem koła nawet bez sprzęgła ?
Wysłane z mojego GT-P3100 przy użyciu Tapatalka
13 mar 2016, 11:09
Gaźnik mam inny ale nadal nie oryginalny w uregulowany chodzi o to że jak wrzuce biek to nie musze się rozpędzać i puszczać sprzęgło żeby zapalił wystarczy że tylko nim rusze. Kompresja jest zmierzona mniej więcej wacha się od 10 do10.5 bar.
13 mar 2016, 12:54
jak wygląda świeca ? próbujesz palić z ssaniem i bez ?
Czyli nie masz zamiaru wymienić tak ważnej części jak gaźnik na właściwy ?
13 mar 2016, 14:48
Właśnie mam już nową świece musze założyć i zobaczyć. Gaźnik chce założyć oryginalny ciągle szukam w mojej okolicy nie chce zamawiać od kogoś kurierem bo nie wiadomo co mi przyjdzie
13 mar 2016, 15:38
daniel1999 pisze:Właśnie mam już nową świece musze założyć i zobaczyć. Gaźnik chce założyć oryginalny ciągle szukam w mojej okolicy nie chce zamawiać od kogoś kurierem bo nie wiadomo co mi przyjdzie
zamów pocztą za pobraniem z opcją możliwości otworzenia paczki przed zapłatą bodajże + 5zł za taką opcje kosztuje więcej