Na forum jestem od dłuższego czasu, postanowiłem pokazać moje Dt kupiona w maju tego roku rocznik 97r. Moto po kupnie wyglądało tak:

Wizualny stan nie jest najlepszy więc postanowiłem go odświeżyć. Zacząłem od plastików bo to one najbardziej szpeciły całe moto. Po zmyciu matowej farby okazało się ze są porysowane, więc byłem zmuszony je pomalować odpowiednimi farbami do plastików, wpadła jeszcze okleina.
kilka zdjęć z rozbiórki:

Zmieniłem jeszcze lampę tylną:

Efekt jest taki

Mechanicznie dt sprawuje się świetnie jest kompletnie odblokowana przełożenie 14/57 V-max 105km/h dyfuzor giannelli i końcówka mojej roboty:

Poprzedni właściciel przed sprzedażą zrobił górę silnika mianowicie szlif, honowanie i tłok wossner. Ale jest mały defekt pęknięty lewy karter gniazdo uszczelniacza dźwigni zmiany biegów, gdy silnik jest rozgrzany kapie olej więc postanowiłem kupić kartery które na dniach dojdą. Więc z czasem pojawi się więcej zdjęć z remontu silnika.
Przejrzałem jeszcze zawieszenie bo coś strasznie piszczało z tyłu, przesmarowałem kiwak ale nic nie pomogło, okazało się ze zardzewiała tulejka kiwaka ale ta co jest pod silnikiem więc bez cięcia się nie obędzie, jeszcze nic z tym nie robiłem bo szukam cały kompletny kiwak.
Co do zawieszenia przód do wymiany łożyska główki ramy wyczuwalne luzy. Jest jedna ciekawa
modyfikacja coś takiego:

Po przeglądzie i odświeżeniu prezentuje się tak:

Więcej nie będę się rozpisywał bo o tym później, z czasem będę coś działał i dodawał.