Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
15 lis 2013, 19:54
witam na wakacjach robiłem generalke silnika ale niestety kupiłem chiński tłok i tą był błąd nie dawno pękł mi pierścień ale nie narobił szkód w cylindrze kupiłem tłok wsadziłem do motorka kompresje ma iskre ale żółtą a nie wiem jaka ma być paliwo raz dochodzi a raz nie namoczyłem dzisiaj świece w paliwie i strzelił ogniem z tłumika coś się mogło przestawić czy coś? bo już nie wiem co jeszcze posprawdzać?
15 lis 2013, 20:03
Sprawdź przerywacz, klina na wale.
15 lis 2013, 20:21
ok ale rozebrałem tylko cilinder i motor stał a więc nie czy to bedzie to ale sprawdze
15 lis 2013, 20:29
Jak złapało tłoka to mogło zciąć klina na wale.
15 lis 2013, 20:33
ok sprawdze jutro i dam znać a co jeszcze mogę sprawdzić jak klin będzie dobry
15 lis 2013, 20:47
Najpierw sprawdź,a później pytaj jak to nie będzie to.
15 lis 2013, 20:52
ja w 50 mx też miałem podobnie zalewał się i kichał z tłumnika i był klin ścięty więc u cb raczej to samo i właśnie to się stało po przytarciu tłoka!
16 lis 2013, 19:27
frozen twoja wypowiedź nie bardzo mi pomogła.Klin na wale mam dobry ale przyczyne znalazłem muszę wymienić uszczelkę pod głowicą bo nalałem dzisiaj trochę paliwa na tłok i przy kopaniu paliwo wytryskało pod głowica ale nie jestem pewien czy to tylko to będzie bo świeca jest sucha przy kopaniu a więc nie wiem a gaźnik czyściłem dzisiaj i okazało się że był zapchany
16 lis 2013, 20:00
Zaczyna się od czyszczenia i regulacji gaźnika jeśli coś jest nie tak
16 lis 2013, 20:04
no ale zrobilem to dzisiaj ale przyczyna to bedzie ta uszczelka