Witam. Posiadam Tdr 125 Belgarda i pytanku mam czy da rade dopasować silnik z DT 50 lub 80 do tego mojego ? I jedzcze jedno czy ktoś z was posada ten model TDR ? Jesli tak to czy posiadacie wskaźnik paliwa w niej ?
Ha ha większość osób do moto wkłada większe silniki a ty chcesz mniejszy Raczej ciężko dopasować taki silnik bez ingerencji w mocowania na ramie, wymianę wydechu i zapłonu
A sam cylinder 50 będzie pasować do orginalnego 125 ?
-- 15 paź 2015, 23:37 --
Dobra ale tak ogólnie to tera gruby temat Ktoś z was montował wskaźnik paliwa do baku ? Mam plastikowy bak i brak w nim wskaźnika , a w desce mam miejsce na lampkę z oznaczeniem kończącej się benzyny lecz żadne kable do tej diody nie idą . Podobno te nasze modele mają taki minus fabryczny . Macie jakieś pomysły jaki wskaźnik można kupić i za ile ? Najbardziej interesuje mnie montaż od spodu ( wywiercić dziurę i wprowadzić taką prostą sondę z pływaniem pionowym ) .
No chyba że mam czarny lakier zdrapać z baku i zostawić go tak ( tylko polakierować bezbarwnym) wtedy pod światłem będzie opcja zobaczyć ile jeszcze jest w baku wachy . Jak uważacie ?
no nie dokończ mam głęboki bak ,po środku wgłębienie gdzie zasadzam na ramę przez to powstają mi dwie komory w zbiorniku i nawet jak przechyle motor jak tylko mogę to zostaje jakoś 2 litry wachy .Teraz jak mam sprzecik rozebrany to chce jeszcze dodatkowy kranik zrobić z drugiej strony .Jak mi zabraknie wachy w jednej to druga bedzie robić za awaryjną .
Siema, zrób sobie prosty wskaźnik na kontaktronie, najprościej będzie zrobić samą rezerwę ale jak chwilę dłużej nad tym posiedzisz to możesz zrobić wskazanie krokami np pełny bak, 3/4, 1/2, 1/4 baku i rezerwa.