Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Zablokowana skrzynia biegów

16 paź 2015, 15:07

Witam, mam pewien problem mianowicie podczas ostatniej jazdy nagle usłyszałem dźwięk jakby mielenia metalu w środku silnika :F . Po tym zgasiłem motor i zauważyłem że mam zablokowaną skrzynie biegów, nie mogę ruszyć gałką do zmiany jest nieruchoma. Gdy odpaliłem motor na pycha, w środku coś strasznie rzęziło. Niedawno mechanik mi mówił że łożysko na wale już jest na wyczerpaniu, czy to może być tylko to czy jakaś grubsza sprawa. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam. :)

Re: Zablokowana skrzynia biegów

16 paź 2015, 15:11

Rozbieraj silnik i nie gdybaj.

28 gru 2015, 0:07

Jak zablokowało skrzynie to mógł pójść tryb jakiś bo co wał ma do skrzyni i nie odpalaj go bo pojeb***** wszystko w środku

28 gru 2015, 23:26

radekrmz450 pisze: bo co wał ma do skrzyni i nie odpalaj go bo pojeb***** wszystko w środku

Sam sobie przeczysz...skoro wał nic nie ma do skrzyni ,jak twierdzisz, to dlaczego nie może odpalić (bo popsuje skrzynię)? :F

29 gru 2015, 0:33

Wał jest delikatniejszy dużo od skrzyni przy zablokowaniu skrzyni czy wałka zdawczego pierwszy się krzywi wał.

05 kwie 2016, 19:50

Frozen pisze:
radekrmz450 pisze: bo co wał ma do skrzyni i nie odpalaj go bo pojeb***** wszystko w środku

Sam sobie przeczysz...skoro wał nic nie ma do skrzyni ,jak twierdzisz, to dlaczego nie może odpalić (bo popsuje skrzynię)? :F

Przeczytaj co on napisal ze palił na pych (ja żyje wśród głabów )

-- 05 kwie 2016, 20:50 --

<lol>

08 kwie 2016, 14:20

Pytanie powinno brzmiec co ocalało w skrzynie. A nie co sie zepsuło bo pewnie i kartery ostro mogly dostac. Powinienes jechac az wszystko w skrzyni ucichnie na dobre i samo sie naprawi... :)

12 kwie 2016, 0:38

Jaki odkop wow dostajesz złotą statuetkę Internet Explorer, oczywiste że nie jeździłem wgl po tym zdarzeniu -.-" moto właśnie u mechanika szykuję się do sezonu

Wytapane z "Sony Xperia M4 Aqua"
Odpowiedz