Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
16 paź 2015, 15:07
Witam, mam pewien problem mianowicie podczas ostatniej jazdy nagle usłyszałem dźwięk jakby mielenia metalu w środku silnika

. Po tym zgasiłem motor i zauważyłem że mam zablokowaną skrzynie biegów, nie mogę ruszyć gałką do zmiany jest nieruchoma. Gdy odpaliłem motor na pycha, w środku coś strasznie rzęziło. Niedawno mechanik mi mówił że łożysko na wale już jest na wyczerpaniu, czy to może być tylko to czy jakaś grubsza sprawa. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
16 paź 2015, 15:11
Rozbieraj silnik i nie gdybaj.
28 gru 2015, 0:07
Jak zablokowało skrzynie to mógł pójść tryb jakiś bo co wał ma do skrzyni i nie odpalaj go bo pojeb***** wszystko w środku
28 gru 2015, 23:26
radekrmz450 pisze: bo co wał ma do skrzyni i nie odpalaj go bo pojeb***** wszystko w środku
Sam sobie przeczysz...skoro wał nic nie ma do skrzyni ,jak twierdzisz, to dlaczego nie może odpalić (bo popsuje skrzynię)?
29 gru 2015, 0:33
Wał jest delikatniejszy dużo od skrzyni przy zablokowaniu skrzyni czy wałka zdawczego pierwszy się krzywi wał.
05 kwie 2016, 19:50
Frozen pisze:radekrmz450 pisze: bo co wał ma do skrzyni i nie odpalaj go bo pojeb***** wszystko w środku
Sam sobie przeczysz...skoro wał nic nie ma do skrzyni ,jak twierdzisz, to dlaczego nie może odpalić (bo popsuje skrzynię)?

Przeczytaj co on napisal ze palił na pych (ja żyje wśród głabów )
-- 05 kwie 2016, 20:50 --
<lol>
08 kwie 2016, 14:20
Pytanie powinno brzmiec co ocalało w skrzynie. A nie co sie zepsuło bo pewnie i kartery ostro mogly dostac. Powinienes jechac az wszystko w skrzyni ucichnie na dobre i samo sie naprawi...
12 kwie 2016, 0:38
Jaki odkop wow dostajesz złotą statuetkę Internet Explorer, oczywiste że nie jeździłem wgl po tym zdarzeniu -.-" moto właśnie u mechanika szykuję się do sezonu
Wytapane z "Sony Xperia M4 Aqua"