Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Cześć. Mógłby ktoś powiedzieć, jak poprawnie założyć zębatkę zdawczą kopki? Nie mam oryginalnych podkładek i muszę inne dobierać. Ma być podkładka za i przed? Czy zębatka ma mieć jakieś lekkie luzy? Cały czas jak to składam, to mi segger wypada. W zębatkę jest wbita nowa tulejka.
Jak Ci segger spada to może ten rowek na wałku masz uszkodzony? Wtedy pozostaje wymiana wałka ale to trzeba skrzynię wyjąć. Ja u siebie też miałem wałek zjebany bo poprzedni właściciel nakombinował więc przyspawałem podkładkę na zewnątrz zębatki i działa ok. A też mi segger spadał i nieszło poskładać
W sumie już poskładałem i chyba segger nie spadł. Rozbiorę niedługo i sprawdzę. A mam pytanie o biegi. Poskładałem to ostatnio wydaje mi się, że biegi za lekko wchodzą. Nie zawsze czuć, że się wbiło bieg, a na luzie nie zawsze można wbić bieg. Jak nie było pokrywy sprzęgła, to ta część, która obraca tą gwiazkę od zmiany biegu była luźna i jak się ją lekko odciągnęła, to w ogóle tej gwiazdki nie obracała. Ona ma być luźna czy coś tam jest nie tak?