Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam,mam taką sprawę moto za trochę ma do wymiany tłok.Chciał bym zwiększyć moc;).Mam założony dyf giana,koncówka ninja.Dysze 270/30.Listka membrany zmienione.Zastanawiam sie nad zwiększeniem pojemnosci.Jak to teraz najlepiej zrobić??Czy darować sobie i założyć wossnera dalej na 125.Znalazłem na olx np athene 170 do tulejowania za 450zł.Na jaki koszt trzeba by sie szykować??Z góry dzieki;)A i po ostatnim szlifie cylek wyglądał tak.Jest tam jeszcze miejsce na szlif czy czylko nowa tuleja??
Nie wiem czy znajdziesz tlok do tej atheny. Jak chcesz zwiekszyc moc i tak bys musial zmienic gaznik na min. 30-32mm kruciec, wiekrza mebrana i juz bedziesz mial wiecej mocy przy tej samej pojemnosci 125cc. Porownaj yz 125 z dt i znajdz roznice.
Możesz wsadzić do tej atheny tłok z DT200 i będzie 170cc. Ta athena 450 + tłok ze strony wossnera 450 + tuleja 300-700 wychodzi średnio 1400. Możesz też wysłać stary cyl od dt do Niemiec w rozliczeniu i za nowy zestaw atheny zapłacisz 1500. Tłoki atheny też można dostać po 130E na wymiane.
"W moim sercu jest Yamaha, na owiewce Death Proof czacha"