Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, mam problem z moją dt 125 a mianowicie żre mi olej przekładniowy czyli ze skrzyni. I moje pytanie brzmi co to może być wycieków dużych nie ma silnik suchy tylko trochę kapie z prawego dekla ale to tak z kropla na dwa dni także to na pewno nie to
Kolego widze ze nie masz bladego pojecia o serwisowaniu detetki. Przejrzy forum to dowiesz sie co gdzie jest, chociażby w dziale Poradniki powinieneś sie czegoś dowiedzieć. Sprawdz w jakim stanie jest simmering od strony sprzegla oraz uszczelniacz pompy wody jak pisał kolega pare postów wyżej.
E wgl dobrze sprawdzam olej w okienku bo ja stawiam moto żeby było miej więcej prosto i patrze i tak do połowy nie powinno się czasem korka od oleju otwirać albo coś. I co do tego kopcenia to kopci na zimnym mocno tak jak powinien a potem to ustaje ale dalej kopci na niebiesko chyba tak na wolnych obrotach nic jak się doda trochę gazu to kopci tak lekko a jak się da cały gaz to zakopci i w końcówce wydechu jest olej tak jkaby miał kapnąć to dobrze ???
no spoko poczytam ale takie ostatnie pytanko mam jak jest 10 barów kompresji to dobrze ?? bo jak kupiłem to niby po remoncie był i dopiero co dotarty mam pudełka i paragony