Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Benzyna leje się z przelewu...

08 gru 2013, 13:30

Witam otóż mam problem z gaźnikiem jak otworze kranik to przelewem tym wychodzącym na samym dole z komory pływakowej leje mi się benzyna moto normalnie chodzi ale sobie cieknie przez ten wężyk, czy on powinien być gdzieś podłączony? Sprawdzałem pływak i się nie zacina zaworek iglicowy też ok.

Re: Benzyna leje się z przelewu...

08 gru 2013, 13:43

Dokręć śrubę znajdującą się obok wylotu, tą śrubą spuszcza się paliwo z gaźnika.

08 gru 2013, 14:16

Dokręciłem i nic dalej sobie cieknie nawet jak minimalnie kranik odkręce nie wiem o co chodzi

08 gru 2013, 14:23

Zaworek zepsuty lub za duży poziom paliwa, ale poziom sam się nie przestawia jak wcześniej było dobrze.

08 gru 2013, 14:28

Wszystko zaczęło się po tym jak czyściłem gaźnik wcześniej było ok może podgiąć trochę blaszkę od pływaka?

13 gru 2013, 10:35

Sprawdz czy masz jak tu :
http://imageshack.us/photo/my-images/41/fx2j.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/811/vuil.jpg/

03 sty 2014, 9:35

Ja miałem ten sam problem, najpierw sprawdź dobrze czy zawór iglicowy jest sprawny i czy dobrze trzyma. Jak zawór jest ok to zobacz jaki jest poziom paliwa w gaźniku, powinien być chyba do takich kropek w połowie misy... Ten przelew o którym mówisz zbiera paliwo z samej z góry co by oznaczało że masz go za dużo w komorze pływakowej. Spróbuj regulować blaszką ale jeśli to nie pomoże to podegnij też sam pływak na dół, u mnie to właśnie pomogło.
Odpowiedz