• Dzisiaj jest 19 cze 2025, 11:38
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[DT50] Czeka mnie remont?

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Re: Czeka mnie remont?

Postautor: Enduros70 » 04 lip 2015, 14:20

Nicasilu nie ma co docierać, byle nie przegrzewać przez pierwsze 100km.

Wymiana korbowodów/centrowanie wałów, remonty silników, naprawa gaźników, amortyzatorów cross/enduro, mycie ultradźwiękowe, spawanie aluminium. PW

:arrow: https://www.facebook.com/MotoENDOgarage
Awatar użytkownika
Enduros70
Administrator

Motocykl: EXC 300
  • Link do galerii

Postautor: Nevir » 04 lip 2015, 16:38

No to ok, zamówiłem już ten 70cc - wymienię ten zestaw. Sprawdzę czy nie ma luzów nigdzie, jak coś to powymieniam łożyska. Dozownik wypieprzę, filter stożkowy ktoś jakiś fajny poleci? No i co mogę zrobić z tymi blokadami na dyfuzorze i tłumiku, co innego mogę wsadzić?
Nevir

Postautor: Yamaszoł » 04 lip 2015, 21:37

Jeśli nie chcesz wydawać kasy to odblokuj sobie dyfek rozcinajac go w pół i wyciągnij z niego zwezke czy jak to nazwać i po spawac i masz gotowe ja tak mam a tlumik tak samo robisz jest dział na forum jak ściągnąć blokady ja mam dyf orginalny a tlumik końcowy od DT125 i ładnie chodzi z gaźnikiem 19mm i tym cylem to vmax 105km/h jak na taki stary motocykl to duzo ale i tak za często nie jezdze z taką prędkością bo szkoda mi silnika jeszcze w taką pogodę jaka jest u mnie prawie 40 stopni to taki powietrzak przy pilowaniu szybko się grzeje ale jeśli chciałbyś jakiś nowy dyfek to może popatrz na mielochu chłopaki widziałem kiedyś na forum to polecali leovince ale ja nie kupowałem bo i tak sprzedaje niedługo
Awatar użytkownika
Yamaszoł

Motocykl: Yamaha DT 50 91r

Postautor: Nevir » 04 lip 2015, 21:49

Ok i chyba tak zrobię, mi nie zależy na vmax'ie bardziej na mocy, na tych blokadach jest za słaba do jakiejkolwiek jazdy, nawet na większych górkach nie ma siły więc zajmę się tymi blokadami. No, ale jakby nie było cylinder 70cc, odblokuje, filterek stożkowy i będzie gitarka.

Dzięki za odpowiedzi, miłego weekendu!
Nevir

Postautor: Yamaszoł » 05 lip 2015, 9:10

Stożek nic Ci nie da a po za tym jeśli chcesz jeździć po górach tzn. Jakiś polach to szybko sobie go zasyfisz i będziesz musiał go co chwile czyścić
Awatar użytkownika
Yamaszoł

Motocykl: Yamaha DT 50 91r

Postautor: Nevir » 05 lip 2015, 18:53

Ok, to go zostawie w spokoju :D
Nevir

Poprzednia

Odpowiedz

Wróć do Mechanika