Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Zmieniłem świeć na BR9ES i niestety efekt praktycznie taki sam. Czasem odpala z kopa, ale to jest 1/4 (jesli po 2 kopnięciach nie zapala to nie bawię sie i odrazu pchnięcie). Będę jeszcze kombinował z cewką.. Przez pewien moment nawet kolega mi podmienił z lepsza fajka itp, ale nie wkręcał się w obroty więc zmieniliśmy na oryginalną, ale przyczyną była luźna dysza, a właściwie praktycznie wykręciła się... Skręciliśmy i zapierdziela ok chodź jak wiadomy temat nie bardzo odpala jak ciepła (w niedzielę zrobiliśmy ok 70km w terenie). W przyszły weekend zmienię cewkę z fajka na nową i zobaczymy (chyba lepsza jest iskra na tej nowej cewce, ale to może tylko takie wrażenie). Przy okazji zmieniłem olej na MOTUL 10w40 jest ok (gdzieś czytałem jak u kogoś były problemy ze sprzęgłem od tego oleju - ja nie zauważyłem jak narazie).
W piątek przestawiłem z najwyżej na środek i efekt taki sam - może ciut lepiej prawdę mówiąc (oraz zmiana świecy). W niedzielę po jeździe przestawiłem ze środka o jedno w dół, ale moto był cały mokry i dopiero co wkręcony gaźnik więc parę razy kopnąłem i nie chciał zapalić więc odpuściłem sobie bo i czasu już nie bardzo miałem. Powalczę znów dopiero w piątek nad nim... Dam znać po kolejnych testach.
Kolega ma nowy gaźnik podróbkę MIKUNI może spróbuje podmienić i zobaczę...
PS szukam jakiegoś opisu zdjęcia jak powinien być podlączony gaźnik wszystkie otworki itp itp. Ja dostałem moto w kawałkach jak meble IKEA i składał to ktoś inny.. Jeżeli ktoś ma taki opis lub fotki to bardzo chętnie bym prosił. Może być i na emaila [email protected]
Podsumowując weekend i nie tylko. Zmieniłem tez dla pewności cewkę i fajkę. Świeca 9.. Ogólnie poprawiło mu się z tym odpalaniem, ale jeszcze nie do końca chodź jest dużo lepiej. Nauczyłem się z tym żyć (2 bieg pchnięcie i odpalamy..)