Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
dzisiaj znowu rozebrałem kosz sprzęgłowy i jak ściągnąłem kosz to zobaczyłem że jest taki luz na wałku który jest przymocowany kosz sprzęgłowy czy to może być przyczyna nie wysprzęglania biegów a znalazłem w internecie podobny problem który miał taki koleś i ma zrobiony filmik :https://www.youtube.com/watch?v=jc5Z_tjoEWs
nie kosz chodzi mi od docisk sory za błąd , bo ja ma popycha regulowany . mogę zrobić zdjęcia tego sprzęgła ale nie wiem jak tu stawić zdjęcia jestem tu nowy czy możesz mi powiedzieć ?
dobra a możesz mi powiedzieć czy to będzie działać w ten sposób jak mam już zdemontowany docisk i tarcze i mam ustawiony bieg luz , kręcę kręcę kołek i tak jak był załączony bieg np. 2 a jest ustawiony na luzie sam widziałem że jest rozłączona zębatka od luzu czy coś mam źle czy powinienem sprawdzić jak będę mia założony docisk sprzęgła co ?
Nie rozumiem tego co napisales, sam nie wiesz chyba o co Ci chodzi.
Jaki kolek? Jaki luz na 2 biegu? Moze masz cos ze skrzynia a nie ze sprzeglem. Docisk dociska tarcze i luzuje jak nacisniesz klamke sprzegla, wiec co jest trudnego w wyregulowaniu docisku?
zrobiłem kilka fotek zobacz czy coś ma źle ok , cały problem polega tym że nie mogę wrzuć luzu popycham motorem do przodu i do tyłu żeby wskoczył luz ale nie mogę i się w kur.... od czego to może być zależne ?