Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, moja yamaha jest w pełni odblokowana ( moduł odblokowany, dyfuzor odblokowany orginalny + przelotowa końcówka giannelli ) Jej v-max to tylko 80, testowałem też bez podgrzewania gaźnika i z podpiętym też, lecz było to samo. Świeca ma ok kolor ( iglica środek ). Przełożenie 15/51 i ten v-max jest przy 7-7,5tyś obrotów. Jak myślicie co może być spowodowane takim małym v-maxem czy może po prostu ma tyle jechać, lecz myślę że te 90 powinna wycisnąć, do tych 80 zbiera się dobrze.
Niestety nie mam jak zmierzyć kompresji Na wolnych obrotach trzyma nawet 1000-1100, jeszcze spróbuje iglice opuścić o jeden ząbek i ustawić gaźnik, bo teraz mam na środku to może za mało paliwa dostaje Dam tak jak zaleca serwisówka. Na 6 biegu tak od około 55-60 do 75-80 zbiera się dobrze. Jak już będę zmieniał tą iglice i regulował gaźnik to odpiąć to podgrzewanie gaźnika czy zostawić?