Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
08 wrz 2015, 0:16
Dzisiaj a właściwie już wczoraj kupiłem dt 125. Gościu nie dał się przejechać samemu w każdym razie wziął na pasażera i cisneła około 60-70. Blokady? On twierdził że jeszcze gaźnik do regulacji. W każdym razie wsiadłem w samochód kolega na yamahe. Przejechaliśmy z 2km no i ją zabiło. Nie chce odpalić. Świeca sucha. Przewody nie zatkane iglica chyba też nie. Przelot jest. Kopnik chodzi bardzo lekko. Ma ktoś pomysł co mu jest i ile będzie mnie to kosztować. Na dodatek poprzedni właściciel mówił że zawsze na 1 kopa pali i nawet nam pokazał że na zimnym też. A teraz jakby paliwa nie dostawał. Kranik odkręcony.
08 wrz 2015, 5:24
wykręć gaźnik i wyczyść wszystko w środku. Dodatkowo przedmuchaj kanały i dysze według filmiku endurosa na yt.
08 wrz 2015, 7:08
jamaszka pisze:wykręć gaźnik i wyczyść wszystko w środku. Dodatkowo przedmuchaj kanały i dysze według filmiku endurosa na yt.
Ok zajme się tym i dam znać.
08 wrz 2015, 7:20
Było wracać do niego skoro tak blisko jeszcze mieliście
08 wrz 2015, 7:36
Tłok tam jeszcze jest?
08 wrz 2015, 18:13
No tak a gościu stwierdził że się nie zna zawsze palił na raz. Rozkręiłem gaźnik, czyściutki.
08 wrz 2015, 19:14
Skoro świeca sucha to sprawdzaj cały układ paliwowy od baku aż do cylindra.
08 wrz 2015, 23:04
Skoro świeca sucha to pewnie tłoka nie ma
09 wrz 2015, 6:02
Drugi post napisałem po dokładniejszych przeczytaniu a pierwszy na szybko
09 wrz 2015, 7:38
Jutro rozbieramy silnik żeby sprawdzić tłok możliwe że to rzeczywiście wina tłoku. Pali tylko na pych i po pół kilosa pada. Na dodatek jedzie max 60 i to na 3 ostatnich biegach ta sama prędkość.

gaźnik wygląda chyba dobrze. Natomiast kopka chodzi prawie bez oporu i to wskazuje jednak na tłok.