Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
albo głowica za dużo razy planowana i zbyt sprężona jest, spróbuj dać grubą uszczelkę pod cylinder żeby ciut odprężyć komorę spalania i ciśnienie bo może to być przyczyną
głowice kupowałem inną także raczej nie,ale puszcze calutki czas w jednym i tym samym miejscu to być może jest tam to mikro pęknięcie i dlatego jest delikatny przedmuch,ale nie grzeje sie bardzo,płynu ile miało wyrzucić to wyrzuciło(z 50ml) nie przepala też dużo bo nie kopci na biało to czy moge jeździć tak przez jakiś czas???nie powinienem raczej przegrzać moto.
nie kopci na bialo bo nie puscilo na laczeniu cyl - komora spalania tylko cyl - plaszcz wodny, a glowice kupowales uzywke i nie wiesz ile razy byla planowana wiec sproboj z ta grubsza uszczelka pod cyl i oczywiscie pod glowice... dociagaj to 30 nm i daj podkladki kontrujace pod sruby glowicy i kolejnosc dokrecania gra tu duza role
chaszczoski-ale teraz nie mam oryginalnej uszczelki tylko tą co w poznaniu mi dorobili,ona jest grubsza od oryginalnej.Grubszą czyli jaką?/Enduros-całą uszczelke tym posmarować czy tylko w któryś miejscach??