Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Dziwny problem

19 maja 2014, 15:59

niedawno wyremontowałem moją dt i docieram ją wg poradnika fast mana mam przejechane ok 30 km i dziś jadę sobie, już rozpędzam sie na 6 biegu a tu nagle słychać dziwny hałas (gaśnie jakby odcieło zapłon), odruchowo wcisnąłem sprzęgło, po chwili puściłem i nadal słychać hałas a dt nic nie łapie, potem sie zatrzymałem kopnąłem i za 1 razem odpaliła i odjechałem. Pomocy nie mam pomysłu co może sie dziać ?! :(
Ostatnio zmieniony 19 maja 2014, 19:57 przez DT1991, łącznie zmieniany 1 raz

Re: Dziwny problem

19 maja 2014, 17:50

Słychać to tylko po puszczeniu sprzęgła/podczas jazdy czy cały czas?
Może daj jakiś film jak to jest.

19 maja 2014, 19:51

tylko po puszczeniu sprzęgła i dzieje się to "pod większym obciążeniem " na 5/6tce pod górke przy 6/7tys obrotow

10 maja 2015, 20:49

Odświeżam temat, rozebrałem silnik i okazało sie że tłok zawadzał o ranty kanałów w tulei, dlaczego tak sie działo ? :(

13 maja 2015, 20:59

Może być nie powinno zahaczać w żadnym przypadku :D o nic :D

13 maja 2015, 22:01

a jednak tak się działo, dowiedziałem się właśnie że szlifiarz nie sfazował mi kanałów i to było przyczyną :(
Odpowiedz