Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, ostatnio zauważyłem że w mojej dt 125 ubyło troszke oleju ze skrzyni zawsze patrzyłem a okienko kontaktowe i było tak 3/4 może troszke więcej a teraz jest połowa równo z tą kręską olej zmieniałem tydzien temu i teraz się przejechałem i przed było 3/4 a teraz połowa okienka ale dt chodzi dobrze trzyma obroty na ciepłym i na zimnym wkręca się bez zmulania kopci trochę na zimnym potem przestaje tylko na ciepłym jak dam pełny gaz to za kopci ale potem przestaje i normalnie potem już nie kopci po prostu daje całą manetkę puszcze i potem za mną jest taka chmurka niebieskiego dymu co sądzicie o tym oleju że go ubyło ???
kolor jest taki jak powinien być czyli taki zielony coś takiego może taka jasna zielen bo mama motula to dbry kolor oleju nie ?? jakby sie zmieszał to by był siwy (popraw mnie jak zle mówię) i płynu chłodniczego jest ciągle tyle samo ;)
czyli jak slizgało sie i na zimnym dawałeś sprzęgło i jedynka i on mi tak reaguje jakby sprzęgła nie było czyli po porstu wyrywa i gasnie ale jak dam gazu to nie
-- 16 paź 2015, 18:54 --
a i jeszcze takie pytanko bo moja dt ma 37 tys przebiegu i ponad połowe swojego przebiegu była zablokowana całkowicie ( gdzieś tak 20 tys km przebiegu został odblokowany moduł że kręci do 10 tys) a całe swoje życie jezdziła po ulicy i był 500 km temu robiony szlif cylka i nowy tłok (było to pierwsze rozebranie silnika jeszcze originalny tłok itd ) to jak myślicie o jej stanie chodzi mi głównie o łożyska wału i uszczelniacze czy nadawały by sie już do wymiany ????
aha kminie, bo u mnie wgl nie ciągnie a kiedy poznać że do regulacji ?? i slizganie to znaczy że nie da rady np strzala ze sprzęgła zorbić i przyśpeszyć się nie da bo u mnie normalnie jest można strzał ze sprzęgła zorbić że jedynka na dwójke i tak gwałtownie puszczam sprzęgło i gaz to robi zrywa jeszcze tylko jak mam rezo i daje w pizde to przyśpieszy ale do pewnego momentu a obroty lekko wzrosną tak lekko ;) to jest slizganie ? i jak poznać że sprzęgło do regulacji ?