Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Cześć. Znowu mam problem z moją Yamaha DT 80. Mianowicie, nie wiem czy w miejscach gdzie są strzałki na zdjęciach nie powinno być przypadkiem śrubek ? W gaźniku to na pewno, chyba mi wypadła. A przy zębatce chyba też, bo ją sobie można teraz tak po prostu sobie zdjąć. A jeśli faktycznie brakuje tych śrubek to można je kupić w zwykłym sklepie czy do gaźnika jest jakaś specjalna ?
Co do gaźnika to brakuje ci chyba śruby do regulacji obrotów a co do zębatki to brakuje ci zwykłej śruby oraz specjalnej podkładki blokującej żeby zębatka nie spadała. Najlepiej dzwoń po ludziach co sprzedają DT na części i proś o zabezpieczanie zębatki przedniej a śrubę regulacji obrotów to raczej nikt ci nie sprzeda i nie wiem czy czasem serwis tylko nie zostaje ale popytać warto
Właśnie jestem ciekawy czy od 125 bd dobry jak tak to tan zestaw naprawczy rozwiązuje po części moje problemy. Mam jeszcze jedno pytanie. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak ma być zamontowany ten tryb od kopniaka na tym wałku ? Ten od tego poradnika: slizgajacy-sie-kickstarter-t294.html Bo powiem szczerze, że nie rozumiem. Ten tryb z wbitym łożyskiem ma być bardzo ścisło na tym wałku czy po prostu nałożony? Bo ja w swoim nawet tulejki nie miałem i zastanawiam się jak to przez jakiś czas działało