Odpowiedz

Ginie iskra

12 sty 2015, 18:47

Witam. Znalazlem na forum problem, który dotyczy też mnie. Chodzi o ginąca iskre. Taki problem mial kolega Johnny z forum, ktory po zmasowaniu przewodu niebiesko-zółtego wszystko wróciło do normy. U mnie problem polega na tym, ze z modulu wychodzi przewod żółto - niebieski, ale on idzie do silniczka zaworu. Jest jeszcze przewod niebiesko-zolty, ktory idzie do stacyjki. Teraz kwestia, ktory to przewod do zmasowania. Modul z oznaczeniem 1D0-00. Yamaha dt 125x z 2005r

Re: Ginie iskra

13 sty 2015, 9:54

Ten od stacyjki zmasuj

13 sty 2015, 16:06

Zmasowany, ale to jeszcze nie to.

13 sty 2015, 16:08

Wszystkie kostki od modułu masz podpięte czy jakąś rzeźbę tworzysz ?

13 sty 2015, 16:10

Wszystkie kostki od modulu podpięte, pomiary cewki i impulsatora zgadzaja się z serwisówka. Cewka WN nowa, swieca też. Iskra pojawia sie na chwile i detka ma nawet ochote odpalić, ale zaraz gaśnie. I nie chodzi tu o sprawy gaznikowe.

13 sty 2015, 18:56

Po zmasowaniu tego kabelka zostaje jeszcze jeden czarny przewód również idący do stacyjki z modułu. Trzeba albo go zmasowac albo nie, już nie pamiętam i wtedy będzie iskra cały czas.

13 sty 2015, 19:13

U mnie jest niebiesko-czarny.

13 sty 2015, 20:01

Podepnij moduł na krótko tzn sam iskrownik i silniczek i zobacz jakie przewody Ci zostały

13 sty 2015, 21:47

Powiem tak, czy zmasuje niebiesko-zolty czy nie iskra raz jest raz nie ma i w dodatku słaba. Z cewki wychodzi mi napięcie podczas krecenia okolo 18v. Na cewke WN dochodzi napiecie okolo 2,5v troszkę chyba mało. Tak teraz myslac podejrzewam moduł, ze moze miec jakis defekt.

14 sty 2015, 5:59

Tez tak miałem dopóki nie kupiłem nast modułu i było to samo. Po podłączeniu do modułu iskrownika, zaworu yvps, cewki WN powinny zostać luźne przewody. Podaj ich kolory.
Odpowiedz