Bartolini2721 pisze:Potężna moc 43kW i 105nM, założyłem kaganiec na 34kW i 60nM
LC4 leży w kręgu moich zainteresowań ale takich parametrów tego silnika jeszcze nie widziałem. Dla przykładu podaję porównanie LC4 640 z Huską 610 SM (potwierdzone). Wykres dotyczy KTM 640 z głowicą High Flow (najmocniejszej wersji tego pieca) a u Ciebie widzę głowicę wcześniejszą tzw PreHF (mam taką w swoim), która dzięki mniejszym zaworom wydechowym, różnicami w zapłonie i kolektorze wydechowych generowała maksymalnie 49KM i z całą pewnością o wiele mniej Nm niż podajesz. Napisałem to z czystej ciekawości bo możliwe, że był silnik LC4 z takim pierdolnięciem jak piszesz (jeśli był to chcę piec z takim momentem obrotowym ) a o tym nie wiem.
Silnik jest po kapitalnym remoncie, głowica na nowych zaworach i prowadnicach, regenerowane gniazda do tego FCR 41 MX wyregulowany w serwisie a nie na oko, zębatka z przodu 14 zębów. Chłopaki na hamowni sami się zdziwili bo hamowali jednego highflowa i pokazał 37kW. Wcześniej latał w zawodach sm w Belgi, nie wiem może ma jakiś ostry wałek albo coś ale do tego jeszcze nie doszedłem. Ogólnie jak latam od 7 roku życia i z ogarnięciem motocykli nie miałem żadnych problemów to z tym ni huhu, do 3 biegu nie mógł złapać przyczepności, 4 i 5 bieg to guma przy ruszeniu manetki. Paradoksalnie zablokowany lepiej idzie na gume. Poprawiłem zdjęcie sprawdźcie czy działa.