Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam wszystkich. Zrobilem u mnie w tdr honowanie cylindra, nowy tłok. Stary tlok byl plaski a koles w motor techu dal mi wypukly bo taki ma niby byc. Wszystko poskladalem jak nalezy i okazalo sie ze moto jest jakby slabszy. Fajnie sie zbiera od dolu ale potem jak by zaczyna brakowac mocy. Poza tym przy 9 tys obrotow zaczyna przerywac i odcina zaplon. Przed remontem chodzil idealnie i mial kopa od poczatku do konca. Remont robilem dlatego ze wydmuchalo mi uszczelke pod cylindrem i postanowilem wlozyc nowe czesci. Wiem ze moto jest teraz na dotarciu, dalem wiecej oleju do paliwa ale co moze byc przyczyna gorszych osiagow? Zmiana tłoka?
Może źle dobrany rozmiar tłoka i słabe ciśnienie daje? Sprawdź to. Przy rozbieraniu nie kombinowałeś nic z kablami ? Zmieniałeś może świecę na nową itp?
Dalem nowa swiece. Koles z motor techu ponoc jest godny polecenia i ma same dobre opinie wiec raczej dobral dobrze tlok. Jaka jest roznica miedzy tlokiem plaskim u gory a wypuklym? Moze to jest przyczyna? Poza tym sa dwa rodzaje glowic a ja mam ta z pierscieniem (rowkiem) i jak dalem teraz wypukly tlok ta sa gorsze osiagi? Moze zmienic glowice na ta plaska bez pierscienia? Jak myslicie?
Nie ze testuje tylko ze przed wymiana bylo lepiej a po wymianie chcialem przez chwile sprawdzic jak sie moto zachowuje i stwierdzilem ze gorzej. Czyli mowisz Enduros ze musi sie porzadnie dotrzec a potem porownywac? ile trzeba go docierac?