Witam, jestem nowy, niedawno nabyłem Yamahe Dt 125 z prawdopodobnie kończącym się modułem zapłonowym a mianowicie moto czasem nie chce się wkręcać a po "puknięciu" w moduł odzyskuje sprawność, w mojej dt jest moduł o oznaczeniach 34X - MO a od znajomego mam moduł z oznaczaniem 3MB - 00 oba moduły mają po tyle samo przewodów ale nie wszystkie kolory się zgadzają, czy moduł 3MB - 00 podejdzie do mojej DT??
Witam. Mam problem z elektryką co przy tym idzie z zaworem wydechowym brak tej mocy co powinna być ale nie ze cały czas bo zdarzyło sie perę razy ze załapał i zawór sie otworzył (poznałem po mocy i dźwięku) wymieniłem AQ na nowe i dalej to samo ( nie słychać zaworu) jak moge to sprawdzić? po kablach? czy lepeij oddać do mechanika?
Sprawdź ze schematem przejścia wszystkich przewodów i czy nie ma przetarcia , wyczyść kostki, rozbierz i przeczyść silniczek (uważaj na tryby), sprawdź czy nie masz zablokowanego zaworu nagarem spalin i czy obraca sie swobodnie,sprawdź napięcie linek nie mogą być za mocno naciągnięte. Po włączeniu robi "self-test"?
Juz znalazłem akumulator nie jest podłaczony do istalacji tyle ze jest i wychodzą od niego kable nigdzie nie podłączone. ktoś nieżle grzebał wolał bym mieć to sprawne i pewnie oddam do zrobiena do jakiegoś fachowca. A zawór sam ustawiam na odpalonym silniku ale jak zgasze o sie przestawi tak jak było, pewnie też silniczek od zaworu musi dostawać prąd ze sie przestawi . nie mam pojecia. Może wiesz dlaczego zebrał mi sie olej pod dekielkiem od zaworu nie ma tego dużo ale jest taki jakby przepalony, może to co sie nie przepaliło? olej do mieszanki leje Castrol 2t.
U mnie też tam delikatnie ciecze tyle ze ja mam peknieta tą gumke ale zapoci sie jak dostane wieksze cisnienie w wydechu. Pierw podłącz aku... tak jak powinno być ypvs musi mieć stałe zasilanie.