Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
24 lip 2013, 6:52
Witam, jestem tutaj nowy

Kupiłem ostatnio Yamahe DT 50R z 2004 roku. Jakieś 2 dni po tym jak ją kupiłem, zauważyłem że jak jadę szóstką na full manecie i ssanie jest wyłączone, motorek nie wkręca się na takie obroty jakie powinien mieć. Zachowuje się jakby brakowało mu paliwa, nieraz przerywa. Raz z ciekawości gdy tak jechałem włączyłem ssanie i motor zaczął jechać o niebo lepiej, na pełnej manetce nie przerywał, cały czas równiutko jechał. Jaki może być powód?
24 lip 2013, 6:54
Źle wyregulowany gaźnik a jeżeli nie możesz go dobrze wyregulować to lewe powietrze. Na ssaniu powinien gasnąć.
24 lip 2013, 7:00
To prawda, na wolnych obrotach od razu gaśnie. Króciec sprawdzałem i nie jest dziurawy, lewego raczej na 100% nie łapie. Pytałem się takiego mechanika z mojej wsi, to powiedział że za mała dysza. Jest to możliwe?
24 lip 2013, 8:07
Najpierw trzeba zrobić, żeby na wolnych nie gasł, potem dysze zmieniać.
29 lip 2013, 11:50
Na iglicy spróbuj dać bogatszą mieszankę (więcej paliwa), ewentualnie wkręć na maksa śrubkę od powietrza i sprawdź czy lepiej.