Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Nie wkręca się do końca.

15 maja 2017, 22:20

Siemano.
Od jakiegoś czasu walczę z problemem.
Po odpowiednim nagrzaniu rozpoczynam jazdę, Na każdym biegu idzie płynnie do 9.5k, później dostaje muła i jak dochodzi do 10k to juz zaczyna buczec i zaczyna łapać jak obroty spadną do ok 7-8k.

Próbowałem - podnosiłem 2 razy poziom paliwa w komorze pływakowej, ale nie rozwiązało to tego problemu, moto ma tak jak by więcej powera.
Podnosiłem i opuszczałem iglicę, też bez zmian,
regulowałem srubą od składu mieszanki, reagował na wykręcenie, ale bez zmian.

świeca jest czarna po wykręceniu, zrobiony dystans to ok 100km

Poradzi ktoś?
Pozdrawiam

Dodam że cylek to athena 170 i wydech athena

Re: Nie wkręca się do końca.

16 maja 2017, 11:24

Betonowy15 pisze:podnosiłem 2 razy poziom paliwa w komorze pływakowej

kolejny... poziom paliwa sie reguluje do odpowiedniego poziomu, a nie jak sie podoba.
Jakie dysze i czy wydech dobry pod ten kit?

16 maja 2017, 13:34

Nie wiem. Sugerowałem się się poradnikiem by Jaca.
Na org 125 miałem to samo, dysze miałem 240/30
Na 170 zapodałem główną na 270, ta na razie została, mam jeszcze większe ale nie polepsza się nic po nich.

Czysto teoretycznie Athena oficjalnie poleca ten wydech pod ich 170.

16 maja 2017, 17:12

Zobacz czy z kranika leci dobrze paliwa cały czas, może być odpowietrzenie baku zatkane.

17 maja 2017, 14:24

ObrazekObrazek
Wyczyściłem to w benzynie ekstrakcyjnej i wydmuchałem kompresorem. Paliwo sie dużo szybciej leje z wężyka.
Jutro przetestuje.

P.S w życiu bym nie pomyślał że korek może robić taki kłopot.

Niestety nie pomogło, będę kombinował dalej, przynajmniej próbował.
Czym można bezpiecznie wypłukać bak?

17 maja 2017, 21:13

czym kolwiek co nie pozostawia nalotu ja pokruszyłem flize młotkiem na małe kawałeczki wsypałem zalałem wodą i szejkowałem z pol godziny potem ładnie wypłukałem wodą destylowaną i teraz ładnie w środku wygląda
Odpowiedz