Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
02 wrz 2014, 22:21
Witam, Od niedawna jestem posiadaczem TDR125, że to mój pierwszy pojazd z tym silnikiem. Przy zakupie byłem zielony i nie dopatrzyłem.
Na zdjęciu to zawór wydechowy ? Powinny z tego wychodzić linki do jakiegoś silniczka a u mnie jakoś dziwnie to zrobione. Poradźcie jak to rozwiązać. Czy specjalnie tak zrobione?
02 wrz 2014, 22:25
Nie masz linek od zaworu wydechowego. Ktoś wkręcił śruby zamiast napinaczy linek, aby trzymały zawór cały czas w jednej pozycji-pewnie otwartej.
02 wrz 2014, 22:41
Ale te linki powinny być wpięte do jakiegoś silniczka - modułu , który miał tym sterować.
Jeżeli u mnie zostało to ominięte i ustawione na stałe. Zawór cały czas w pozycji otwartej, wpływa to negatywnie na silnik-osiągi?
03 wrz 2014, 7:44
Moc uzyskujesz tylko w pewnym zakresie obrotów, nie jest rozłożona równomiernie. Jest silniczek który steruje zaworem poprzez linki ty linek nie masz.
03 wrz 2014, 8:38
Jest sens to naprawiać, czy nie ma gigantycznej różnicy a koszty są spore. W którym miejscu szukać tego silniczka, może został a ja nie wiem. Sterowanie tego zaworu podpinam do głównego modułu , czy ma jakiś inny?
03 wrz 2014, 12:04
Czego duże koszty? Masz schematy instalacji z dt nie wiem czy są z tdr moduł steruje silniczkiem.
03 wrz 2014, 12:52
Widziałem silniczek montowany w dt był pod bakiem, U mnie nic takiego nie ma.
Silniczek połączony linkami z zaworem. A silniczek wpinam do modułu? Powinny być jakies wolne wtyczki
Jesli było grzebane coś przy liczniku albo jakoś odblokowywane. Nie będzie miało znaczenia przy pracy zaworu?
03 wrz 2014, 21:05
pewnie spalony silniczek zaworu był to go wywalił popatrz jakie masz wtyczki pod bakiem i zamów silniczek wraz z linkmi w 200zł się zmieścisz wtyczki różnię sie 2;1 lub 4;1 moto o niebo lepiej chodzi
03 wrz 2014, 21:23
Nie chce zakładać nowego tematu. Na zdj, brakuje gasbox. Zaślepić lepiej tamten króciec? Czy chwilowo inaczej to zastąpić, bo nie wiem czy seryjnie zaślepione. A bez wyjęcia gaźnika niewiele widać
03 wrz 2014, 21:26
Zobacz co Bartolini wstawił zamiast tego tym możesz zastąpić.