Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, Od niedawna jestem posiadaczem TDR125, że to mój pierwszy pojazd z tym silnikiem. Przy zakupie byłem zielony i nie dopatrzyłem. Na zdjęciu to zawór wydechowy ? Powinny z tego wychodzić linki do jakiegoś silniczka a u mnie jakoś dziwnie to zrobione. Poradźcie jak to rozwiązać. Czy specjalnie tak zrobione?
Ale te linki powinny być wpięte do jakiegoś silniczka - modułu , który miał tym sterować. Jeżeli u mnie zostało to ominięte i ustawione na stałe. Zawór cały czas w pozycji otwartej, wpływa to negatywnie na silnik-osiągi?
Jest sens to naprawiać, czy nie ma gigantycznej różnicy a koszty są spore. W którym miejscu szukać tego silniczka, może został a ja nie wiem. Sterowanie tego zaworu podpinam do głównego modułu , czy ma jakiś inny?
Widziałem silniczek montowany w dt był pod bakiem, U mnie nic takiego nie ma. Silniczek połączony linkami z zaworem. A silniczek wpinam do modułu? Powinny być jakies wolne wtyczki Jesli było grzebane coś przy liczniku albo jakoś odblokowywane. Nie będzie miało znaczenia przy pracy zaworu?
pewnie spalony silniczek zaworu był to go wywalił popatrz jakie masz wtyczki pod bakiem i zamów silniczek wraz z linkmi w 200zł się zmieścisz wtyczki różnię sie 2;1 lub 4;1 moto o niebo lepiej chodzi
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Nie chce zakładać nowego tematu. Na zdj, brakuje gasbox. Zaślepić lepiej tamten króciec? Czy chwilowo inaczej to zastąpić, bo nie wiem czy seryjnie zaślepione. A bez wyjęcia gaźnika niewiele widać