Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
@cedec1 Nie mam zamiaru się z Tobą spierać i udowadniać kto ma racje, widocznie każdy z nas ma inne poglądy, takie tematy mogą się ciągnąć w nieskończoność. @Enduross70 Twoje baki w odniesieniu do całego moto wyszły bardzo dobrze, ale żaden z nich nie ma identycznego lakieru jak mój.
Kilka różnych motocykli już malowałem i z własnego doświadczenia wiem, że da się dorobić lakier na moto (zresztą enduros wrzucił fotki). Trzeba zaznaczyć iż nie każda mieszalnia dorobi lakier na motocykl. Zazwyczaj są one z jakaś podsypka którą malujesz najpierw a potem kolor. Czyli dostajesz lakier w 2óch oddzielnych pojemniczkach. Ja dorabiam w CSV (lubi się minimalnie różnić) bądź w Spies Hecker. Możesz zanieść element plastikowy do dobrania ale musisz im powiedzieć że malowany element będzie metalowy i to wszystko.
Nawet oryginalny lakier nie jest w identycznym odcieniu jak plastiki, także ten temat dla mnie jest bez sensu. Bak z pierwszych zdjęć jest malowany pod kolor z nowszych DT po 2000r. Taki sam jak był, metalik.