cytuję "yamaha dt 125 r to enduro które nie musi wyglądać perfekcyjnie tylko wystarczy że spelnia swoją role"matysdt pisze:Cóż za ironia, mówię tylko to co mi powiedziano, nie jestem z zawodu lakiernikiem aczkolwiek wiele razy miałem styczności z lakierowaniem różnych elementów ale raczej nie wymagających takiej dokładności jak w przypadku aut, szkoda tylko że 99% samochodów które były malowane częściowo to prędzej czy później jest widać różnice odcieni, nie od razu ale po jakimś czasie już tak, to samo jest w przypadku motocykli, a skoro twierdzicie, że to co powiedziano to głupota to może faktycznie tak jest...
Także można próbować zrobić jak oryginał, ale to zawsze pozostanie "jak"
to opraw swój moto w ramkę i powieś na ścianie co mi z tego że ładnie ją odmaluję jak po pierwszej glebie jest porysowana co innego SMmatysdt pisze:Panowie Bak podałem jako przykład, owiewki są identycznego koloru lecz nie są lakierowane, on po prostu są niebieskie tak samo jak błotnik czy przednia osłona lampy, i tu będzie zachodzić różnica wobec oryginalnych elementów. @paolo9779 mam polakierowane owiewki dokładnie tak jak mówisz, z odrobiną brokatu, kolor podobno dobierany z oryginalnego baku, efekt według mojego gustu wyszedł koszmarny, wieczorem zapodam zdjęcia tego dziełka, gdybym sam wiedział, że tak to wyjdzie to zostawiłbym oryginalne spawane owiewki, przy najmniej zaoszczędziłbym na naklejkach. Przez przerobieniu tego na własnej skórze nie polecam takich operacji. A co do komentarza @cedec1może inny wolą mieć w swoim garażu ładną maszynę, a nie połamanego, poklejonego i obdartego z farby czy naklejek grata...
-- 19 gru 2014, 20:01 --
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości