Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Ocena stanu skrzyni.

13 wrz 2015, 16:37

Siema, pomożecie mi ocenić stan trybów w skrzyni dt 80? Na zdjęciach widać zużycie niektórych części jakie by były konsekwencje złożenia takiej skrzyni? Druga sprawa, w koszu sprzęgła mam wyrobione rowki, lepiej kupić nowy kosz czy ten może być? i czy ten tryb co zazębia sprzęgło z wałem może zostać czy też lepiej kupić inny?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Re: Ocena stanu skrzyni.

14 wrz 2015, 13:44

Tryb wału ewidentnie do wymiany, rowki na koszu też są dość duże, jakbyś nie znalazł innego w sieci to pojeździ od biedy na nim troche. Skrzynia też stanem nie grzeszy, podobna sytuacja jak z koszem.

14 wrz 2015, 14:28

Zmiana skrzyni to już troche są koszty, jak zmienię tryb od wału i kosz, to w miare będzie dobrze chodziło?

14 wrz 2015, 19:54

Owszem. Tryb wału koniecznie do wymiany, mam taki nawet gdzieś w bdb stanie jeśli jesteś zainteresowany.
Z koszem może być gorzej, ciężko go dostać.

16 wrz 2015, 6:56

prędzej całe sprzęgło dostaniesz.

16 wrz 2015, 14:23

Całe sprzęgło dotane gdzieś nowe, czy tylko używane?

16 wrz 2015, 16:40

Takie elementy jak kosz zewnetrzny, wewnetrzny nowe to tylko w serwisie.

22 wrz 2015, 15:43

Kosza jak nie wymieniasz to obowiązkowo zeszlifować do równa dziury zrobione przez tarcze sprzęgłowe (zewnętrzne?). O takie coś: http://zapodaj.net/2042bfc4cf16f.png.html
Odpowiedz