Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Po remoncie tylko 6 barów i nie chce zagadac

28 wrz 2015, 20:21

Jaki moze byc powód ze po remoncie moja dt ma tylko 6 baró kompresji?

Re: Po remoncie tylko 6 barów i nie chce zagadac

28 wrz 2015, 20:58

Tłok dobrą stroną założony ?

28 wrz 2015, 21:25

Tak, strzałką do wydechu.

28 wrz 2015, 22:05

Dobrze dobrany tłok ? Więcej info..

Wysłane z mojego NX403A przy użyciu Tapatalka

29 wrz 2015, 21:16

szlif i dobór tloka zrobil poprzedni wlaściciel a ja nie mam mikrometru aby sprawdzić.

30 wrz 2015, 16:52

To szkoda kontynuować temat.

30 wrz 2015, 22:02

czyli po prostu mam uważać ze poprzedni właściciel to debil i nie umie dobrać tłoka wg was.

01 paź 2015, 20:55

Kupiłeś ją jak odpalała ? Czy od razu była kaplica i zaufałeś sprzedającemu ? Może Cię oszukał z tym remontem, albo wsadził same "pierścionki" ciężko coś powiedzieć. Najlepiej zrzuć cylka i obejrzyj w jakim to jest stanie (tłok, gładź cylindra) nie sączy się spod jakiejś uszczelki ? Napisz co sprawdziłeś, bo same info, że kompresja słaba mało Nam mówi. Jeśli kompletnie nie znasz się na mechanice to daruj sobie i podrzuć do jakiegoś poczciwego mechanika.

Wysłane z mojego NX403A przy użyciu Tapatalka

06 paź 2015, 18:01

kompresje mierzyłes na stacji diagnostycznej albo w warsztacie czy swoim sprzętem? jak swoim to może nie być do końca szczelny - przejedź się do warsztatu, kompresje za friko Ci powinni zmierzyć i będziesz miał pewność.

Jest słaba? Brakuje mocy? Dużo pali?

06 paź 2015, 18:40

Kupiłem z silnikiem rozebranym. Własciciel zrobil szlif cylindra i dobrał tłok ja wymienilem lozyska na wale uszczelniacze i uszczelki. Po złozeniu Dt nie chciala zagadąć nawet po podlaniu benzyny. Gdy zmierzylem kompresje swoim manometrem to pokazal tylko 6 barów.
Odpowiedz