Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Re: Problem z kopniakiem

03 sty 2014, 19:50

Kompresje można sprawdzić kręcąc magnetem. Kolego gucio ściągaj pokrywę i patrz co się dzieje jak obracasz walkiem startera i wtedy coś będziemy w stanie pomóc.

03 sty 2014, 20:13

na zapych mi odpala ale z kopniakiem jest wlasnie ten problem czyli w silniku raczej wszytstko ok
Ostatnio zmieniony 03 sty 2014, 22:15 przez gucio13365, łącznie zmieniany 1 raz

03 sty 2014, 20:50

Zdejmij pokrywę sprzęgła i zobacz co się dzieje gdy próbujesz ruszyć kopniakiem.

Skoro na popych odpala to znaczy, że kosz sprzęgłowy kręci się i kręci wałem, więc ja jestem prawie pewien, że kopniak nie chaczy o kosz sprzęgłowych.

03 sty 2014, 21:42

sprawdzę i dam znać co i jak
jak na razie dzięki ;)

06 sty 2014, 12:52

Jeśli mówisz, że łapie troche jak kopka dochodzi do końca, to masz źle założone to po prawej
Obrazek
Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale są 2 sposoby żeby tam to włożyć - dobry i zły. Rozbierz, wyciąg to i spróbuj założyć inaczej niż masz teraz.

13 lut 2014, 12:28

Mam to samo w swojej DT80 - kopnik chodzi strasznie lekko praktycznie mozna ''kopnąc'' ręką kompresja jest odpala od pierwszego... Nie wiem co moze być tego przyczyną...
Odpowiedz