Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Temat zamknięty

Grzeje sie

14 cze 2013, 21:41

Siemano! Mam od niedawna problem, moja dt strasznie się grzeje. Kilka km(ok 5) i temp prawie na czerwonym polu!. Chlodnica nie jest gorąca :F . Termostat padł? Za mało płynu? Ps jest dosyć mało płynu jak będę miał okazje to dokupie.

Re: Grzeje sie

14 cze 2013, 21:44

Pompa wody mogła się zepsuć.

14 cze 2013, 21:50

Dużo czasu zajmuje jej naprawa? Droga sprawa?

14 cze 2013, 22:45

Dolej najpierw płynu na full i zobacz czy będzie ubywał. Sprawdź kolor oleju w sprzęgle.

15 cze 2013, 22:42

Olej zmieniałem niedawno, smierdzial torszke benzyno ale zignorowałem to. Zle wyregulowany gaznik może być też bo ostatnio próbowałem ustawić.

16 cze 2013, 1:15

Jak benzyną śmierdział to simmering na wale puszcza, przesz to może zubożać mieszankę czego efektem jest grzanie się.

16 cze 2013, 9:15

Doleje płynu jak nie bd się grzać przejeżdżę ten sezon i w zimę będę robił remont. Ile wyniesie mnie remont dt? (uszczelniacze , szlif, tlok, simmering) Czy lepiej dołożyc i 125 :F?

16 cze 2013, 9:24

ogolnie remonty w DT 80 nie sa drogie, ale jesli myslisz nad zmiana moto na DT 125 to ja bym tak własnie zrobił

16 cze 2013, 19:24

Mnie remont w zime/na wiosne - szlif +tłok z pierścieniami i uszczelki i niektore simmeringi wynioslo ok 150zl.

jak wyzej dawid napisał remont nie jest drogi.

18 cze 2013, 20:24

Pany, płynu w chlodnicy nie mialem <lol> :oops: . Do zamknięcia. tzn jak bym miał 125 to pewnie przeszczep :/. Albo kupic bez papierów a tą sprzedac komus też bez papierów a nr ramy się ogarnie jakoś ;p.
Temat zamknięty