Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, mam problem DT 125 kupiłem w poł wakacji w 2013 roku od tego czasu 34 razy już została zatarta i dzisiaj znowu mi sie zatarła, mam pytanie czy wasze DT też tak często sie zacierają ? Dla mnie to za często nawet jak na taki motor, leje olej castrol power racing 2T w skrzyni też olej staraqm sie cześto wymieniać.... nie mam zielonego pojęcia czg mi sie tak dzieje miałem różne motocykle i tylko właśnie w DT mi sie tak dzieje. Doradzcie coś, może coś trzeba sprawdzić ? Co może być przyczyną ?
Panie, licząc 34 tłoki po 200 zł to 6800 wydałeś na remonty Coś mi się wydaje że jest tu literówka i ma być 3 lub 4. Co do zacierania się to musisz się określić czy mieszasz sam benzyne czy robi to za ciebie dozownik. Jak dozownik to sprawdź regulacje i porządnie go wyczyść.
Przepraszam za literówke, zatarta została dzisiaj 4 raz. mam dozownik ale olej daje bo widać jak go ubywa i jak kopci czyli powiedział bym nawet ze za dużo daje. A Wy jak rb dozownik czy sami mieszacie ?