Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
paliwa mam cały bak , jak DT gaśnie zawsze sprawdzam czy paliwo leci - Paliwo leci zawsze.
-- 23 mar 2014, 18:53 --
więc rodzi się pytanie, czy brać się odrazu za rozkręcanie cylindra w celu sprawdzenia (mozliwe ze tłok puchnie w co wątpie ;;moc się nie zmienia ) ... Czy wymienić kolejną swiece moze tym razem o innych parametrach ?! ... wymiana cewki, modółu i innych podzespołów .? Przyczyną moze być praktycznie wszystko.
Masz rację ale to raczej czarny scenariusz i ostatecznosc lecz bardzo mozliwa ostatecznosc. Tylko czy nie lepiej poszukać przyczyny gdzieś indziej moze się okazac to jakaś drobnostka typu męmbrana, a jezeli wezme się za cylinder to już grubsza sprawa i wiaze sie z powaznymi kosztami. Dodam ze głowica była przykręcana zwykłym kluczem tak jak się podoba bez zadnego momętu- właśnie przyznał się do tego poprzedni własciciel. Czy to moze byc przyczyna...
A ile to wziasc dokrecic glowice zwyklym kluczem? Powinno sie dokrecac z odpowiednim momentem, ale jak ktos dokreci i zwyklym kluczem z wyczuciem to bedzie ok.
no własnie się nad tym zastanawiałem czy to moze mieć jakiś wpływ , w przypadku samochodu ma to BARDZO wielki wpływ. i było by to bardzo mozliwe , lecz w przypadku Motocykla w dodatku o małej pojemnosci wątpie zeby to była przyczna. Nie mam juz do tego sił wydaje mi się ze faktycznie czeka mnie randka z cylindrem.
-- 24 mar 2014, 16:40 --
Po przegladnieciu wszystkich mozliwych stron interentowych doszedłem do wniosku ze ile ludzi tyle zdań, dowiedziałęm się ze czasami cewka lub regulaotr moze szwankować .