Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam. Posiadam Yamahe Dt 125R. Po odpaleniu zimowym (mniej wiecej 1.5mieś temu) zrobilem nia 150km w 14 roku. I juz pisze w czym problem. Pewnego razu jechałem i motocykl nagle zgasł. Myslałem że fajka spadła -nie podłączenie akumulatora -ok świeca -ok ale nie ma pradu na świecy. Odstawiłem Yamahe do mechanika sprawdził wszystko i pwoiedział że moduł zapłonowy jedanak jest pewny na 80% i kazał się zastanowic czy kupujemy moduł cena 250zł+ (sprawdzał regulator napiecia cewke , nie pamietam jak się to nazywa ale to obok koła magnesowego i instalacje) zatrzymal sie na module a ja nie wiem co robic ;/ Pozdrawiam
jak nie masz dwóch lewych rąk to sam się za to weź. Lecisz po kolei poczynając od świecy kończąc na magnecie. Sprawdz regulator napięcia, a może poprostu nie przełaczyles wlacznika awaryjnego odcinania zapłonu (chyba tak to sie nazywa xD)