Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Otóż to, opowiem wam moją sytuacje z moją yaszką . Nie dawno był robiony generalny remont silnika. Jestem jego 3 właścicielem. Moto od początku miał jedną wadę. Strasznie przerywał na wysokich obrotach. Dałem do mechanika, ale nic nie dało. Powiedział, że nie wie co to może być. Ostatnim razem ma problemy z odpalaniem. Zmiejszyłem dawkę paliwa na iglicy, jednak tez to nic nie dało. Podejrzewam, że problemem może być Zawór YPVS. o tuż to, że w ogóle ono mi się nie kręci. Z pytaniem do was, jak to ustrojstwo porządnie wyregulować. Dodam, że linki są poszarpane, więc jednym słowem do dupy. Gdzie takie linki mógł bym zakupić i to wyregulować porządnie krok po kroku.
No powiem tak, co do modułu to też nie jestem pewien. Ale ja nawet nie mogę go wkręcić, przekręcę do pół manetki to mi zaczyna przerywać a na maksa to tylko słysze szczekanie. jakby do niego paliwo nie docierało. Gaźnik z filtrami czyszczony regularnie więc wina tego raczej nie jest.
-- 23 kwie 2014, 21:57 --
+ dodam, że troszku lubi kopcić, i świeca jako tako nie za dobrze wygląda. Czarna jest strasznie
-- 23 kwie 2014, 22:01 --
a gdzie takie linki mógłbym kupić, podesłał byś linka albo coś, naprowadzić mnie ;p prosiłbym.
Daj do dorobienia długości linek znajdziesz na forum. Możesz nie móc wyregulować gaźnika poprzez nie odpowiednie dobranie dysz,lub na dolocie gdzieś siorbie lewe powietrze.
Forumowe majstry ogarneli,że dt przy odblokowanym wydechu oraz bez blokad,najlepiej bangla na dyszach: 240 główna i 30 wolnych (dostaniesz w larssonie).
dobra to sprawdzę, a pomógł byś z tymi linkami, jestem zielony w te sprawy troszku. Linka albo coś. Jutro mogę porobić foty tego zaworu itd. Jeśli chciałbyś