Witam.
W moim KTM Lc2 125 1999 jest silnik jak w DT 125 więc może pomożecie.
Jakiś czas temu kupiłem moto i na starcie musiałem wymienić uszczelkę pod głowicą i uszczelniacz pompy wody i uszczelnić pokrywę sprzęgła. Moto odpalał bdb nawet bez użycia ssania na obroty się płynnie wkręcał ale o wejściu na koło nie ma mowy..
Zmieniłem też świecę bo poprzednia wyglądała na starą i zajrzałem do filtra a tam syff. Czyszczenie airboxa i wszystkiego wokół.
Moto nadal sprawował się bdb pod względem odpalanie a mocy tak sobie z dołu a górę miał bdb tyle że na koło nadal słabo..
Zmieniłem dyfuzor na Racing ktm od również ktm 125 tylko z SX i wyczyściłem gaźnik wykorzystując jakiś spray do czyszczenia..
Gaźnik miał dyszę główną 105 i wolnych 55 i t a długą 70 zmieniłem główną na 138 resztę zostawiłem. moto nie odpaliło. Znajomy podpowiedział ze po pełnym odblokowaniu trzeba dolot zwiększyć więc wykonałem otwór 5/5cm w puszce filtra. Moto odpalił i po rozgrzaniu na postoju przy gazowałem i od ok 3/5 przerywa. Podczas jazdy próbnej na kazdym biegu od połowy obrotów przerywa. Czy dysza 138 jest za mała? Gdzieś czytałem ze po pełnym otwarciu ma być ok 160. Wczoraj rano nie chciał odpalić 3 próby i aku siadł, podładowałem i od razu odpalił. Dzisiaj znów 3 próby i aku pusty. Świeca NGK BR 8hs. Poprzednia była BR7HS. Motocykl kupiony od mechanika motocyklowego i twierdzi ze cylinder ma nicasyl bdb i tłok po wymianie na Vertex. nowe naklejki były na plastikach ale czy tak było nie wiem. Jeśli macie jakieś propozycje proszę o pomoc. Ciśnienie na cyl ponoć 11bar z hakiem ale to tez mechanika sprzedawcy zapewnienia. Sam to sprawdzę jak już będe w stanie spokojnie przejechać 15km. pozdro Marek Reda
-- 27 kwie 2014, 14:42 --
Dodam że gaźnik to Dellorto 28.