Tak wlasnie zrobilem i dalej niema .czyli napięcia są w normie .mam dwa impulstory po ok 350omow dają napięcie do 1V.nie wiem po tej calej imprezie z podmianami i przewijaniem cewek zasilających, postaram się sprawdzić modul ponownie
ja niepotrzebnie kupowalem modul bo wystarczylo zmasowac jeden kabelek - spalil sie jakis rpzekaznik i iskry nie bylo wcale, a po podlaczeniu na krotko byla tylko na chwile i pomoglo wlasnie zmasowanie kabelka
iskry wgl nie ma? Sprawdzales cewke WN razem z kablem i fajka? Najlepiej przeloz ja do innego moto i zobacz czy odpala
Niema -jaka to byla masa i jaki przekaźnik się spalili?? 2 przekaźniki znajdujące się w dt 125 to silniczka zaworu wydechowego i drugi to kierunkowskazuw jak się nie myle.cewki WN mam aż 4 szt i na każdej napięcie zasilające z modulu (pomarańczowy przewód) przechodzi na jej rdzeń
niebiesko-zolty przewod zmasowalem i iskra wrocila bo znikala. czarno bialy przewod odlaczylem bo wgl iskry nie bylo gdy byl podlaczony bo wlasnie przewod ten szedl do stacyjki a pozniej do tego przekaznika
Johnny moglibys zmierzyć u siebie napięcie na pomarańczowym z modulu?? Czyli na wyjściu na cewkę WN ??jak mozesz to sprawdz po odlaczeniu cewki WN.u mnie jest 12V a przy bardzo mocnym kopnięciu max 15V.i tak jak mowilem napięcie to ucieka mi na rdzeń cewki czyli na masę.wie ktoś co to może być.??
-- 20 cze 2014, 12:31 --
Sory Zapomnialem odpisac......niebiesko zloty to czujnik stopki juz dawno zmasowany a czarno bialy to obwód stacyjka-wylacznik zaplonu również odlaczony (ale tylko do momentu powrotu iskry)