Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam wykonałem kompletny remont silnika w DT 125. Wymiana łożysk wału,korbowodu,szlif,tłok wossner,robię mieszanke w stosunku 1:40. Na chwilę obecną przejechane po remoncie 5 KM,ale z ciekawości pomierzyłem kompresje na ciepłym silniku i pokazało tylko 7 bar. Czy to jest normalne ? czy ta kompresja wzrośnie wraz z dotarciem się ? Jak było w przypadku waszych detek po remoncie ? Pozdrawiam
Dodam, że wcześniej jakieś 600 km temu też robiłem remont silnika,szlif,wossner,nowe uszczelki i po tych 600 km go szlag trafił...Po ściągnięciu cylka,tłok był w idealnym stanie,jednak pierścienie masakrycznie skantowane
-- 20 cze 2014, 18:29 --
Co wskazywałoby na zbyt mały luz montażowy tychże pierścieni,jednak tak jak mówie teraz zrobiłem luz montażowy 5 setek,jednak martwi mnie ta niska kompresja,przecież ona jakoś znacząco nie wzrasta po dotarciu ? Gaźnik wyregulowany perfekcyjnie.
a jaki olej do mieszanki lejesz ?? kiedyś miałem taką sytuację jak jeździłem na castrolu teraz od roku leje motula 800 i problem ze zbyt szybkim zużyciem pierścieniami zniknoł wiem droga sprawa ale ale ja trzymam się zasady czym lepszy olej tym dłużej pojeździ bez remontu
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.