Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Mleko w silniku - WIELKIE problemy..

09 lip 2013, 17:25

Siema
Ostatnio w mojej DT zaczął ubywać płyn z chłodnicy, i przez odpowietrznik skrzyni biegów zaczął wyciekać olej z wodą. Wiadomo walnięty uszczelniacz pompy wody, zmieniłem, i problem ciągle jest ten sam, z tą różnica, że teraz nie wylatuje przez odpowietrznik, tylko przez wysprzęglik.
Pomocy, bo nie mam już do tego siły..

Re: Mleko w silniku - WIELKIE problemy..

09 lip 2013, 18:11

Sprawdzałeś czy wirnik pompy wody nie jest obrobiony? W moim przypadku był widocznie węższy i mimo nowego simmeringu nadal przedostawał się płyn do skrzyni. To że gdzieś wylatuje ten zmieszany olej z płynem to właśnie efekt tego, że płyn przecieka do skrzyni (bo jest tam za dużo tej 'mieszanki')

Jeżeli masz DT50 AM6 to bez problemu dostaniesz za grosze nowy wirnik http://allegro.pl/walek-z-kolem-pompy-w ... 44767.html Jakiś czas temu widziałem też za około 40 złotych całe zestawy - wirnik, simmering i uszczelka dekla pompy wody.

09 lip 2013, 22:28

http://imageshack.us/photo/photo/42/mmst.jpg/
Co o tym myslisz?

09 lip 2013, 22:42

Koledze chodziło o wałek pompy a nie łopatki/wirnik.

09 lip 2013, 22:58

O wałek? Napisal ze o wirnik.

10 lip 2013, 5:31

No chodziło mi oczywiście o wałek wirnika.

10 lip 2013, 9:09

Wirnik to całość, a jaka jego część styka się z uszczelniaczem to wiadomo.

11 lip 2013, 19:04

Okej, na dniach zamowie nowa pompe wody i sie odezwe, a macie jakis sposob jak wbic nowy uszczelniacz, aby go nie uszkodzic? :)

11 lip 2013, 19:15

Nie da się.

11 lip 2013, 19:17

Jak się nie da..
Odpowiedz