Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
wszystko gotowe tylko ustawienie zaworu mi pozostało. self test wykonuje po przekręceniu stacyjki. nie wiem jak sie za to zabrac i czy w ogóle temu podołam... Widze na forum poradnik więc z niego skorzystam. Myslicie że sobie poradze czy lepiej jakiegoś mechanika załatwić?
dobra, zrobiłem to no i wydaje mi sie że prawidłowo. wykonuje self test i zawór ustawia się idealnie z tym otworem. teraz czuć różnice bo od samego dołu jest moc. troche bawiłem sie z regulacją gaźnika według poradnika, który jest na forum. Powtarzałem w kółko ten proces, ale i tak podczas wykręcania śrubki od mieszanki obroty wzrastają z 1,5 do 2 tys. Więc śrubke od mieszanki wykręciłem o jeden cały obrót i obroty ustawiłem na 1,5 tys. Podczas jazdy nie widze problemów, wkręca się na obroty. No i teraz nawet bez problemu kręci się tak do 9 tys. I tak to nadal mało jak na silnik po remoncie... Te linki od zaworu one mają być napięte dość mocno? A myślałem też że po zamontowaniu akumulatora wskaźnik temperatury zadziała ale nic z tego. To normalne że po dłuższej przejażdżce silnik i chłodnica są gorące? Płyn chłodniczy sie nie gotuje.
-- 09 lip 2014, 6:59
Nadal próbując rozwiązać problem z niskimi obrotami w DT chciałem zapytać czy może to być spowodowane przez końcówke tłumika? Dyfuzor został rozcięty i odblokowany po remoncie, a do końcówki tłumika mechanik napchał waty szklanej bo twierdził że tak trzeba aby wyciszyć moto.