Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam Odrazu przechodze do sprawy mój brat pomylił butle zamiast paliwa wlał chyba rope i teraz pytanie dla was jak ją wylać jest około 3l i przejechał sie okolo 200m mam pytanie czy bedzie bardzo mozliwe ze czesci beda do wymiany?. Odrazu jak zobaczyłem ze stoi nie ta butla kazalem bu wyłaczyć moto Prosze o szybkie odpowiedzi ;)
Odłącz normalnie wężyk od gaźnika i zlej do karnistra to co zostało w baku. Także wykręć gaźnik i też go opróżnij. Dla pewności ściągnij wydech i zobacz czy wszystko gra, ale raczej nic poważnego się nie stało
Też myśle ze nic nie powinno sie stac. a jak ci sie nie chce wyciagac gaźnika to na dole w gaźniku masz śrubkę po jej odkreceniu poliwo samo zleci z całej komory pływakowej. mozesz jeszcze swiece wyczyscic.
Także , jestem po wstepnym czyszczeniu a dokładnie wyczysciłem gaznik , bak , przewody , kranik ( wymyte w benzynie) no i przy okazji filtr powietrza. Po zalaniu paliwa przyszła pora na odpalenie i tutaj zonk ;/ Tak jakby chciała załapać ale nie zbyt za to na pycha nie raz uda sie odpalic ale zaraz gasnie. Zauważyłem że swieca wgl nie ma iskry , próbowałem na paru innych ale widać było że maja swoje lata bo leżały w garażu i na tamtych tez brak iskry. Jutro jade kupić nowa swiece i zobaczymy czy dalej. Mam również pytanie czy nie bedzie to czasami winna modułu ? Dodam tylko że gdy probuje odpalic swiatła sie błyskaja ( czy ma to cos wgl wspolnego ) ?
swiatla sie "blyskaja" poniewaz wprawiasz w ruch magneto przez co cewki wytwarzają napięcie. Od tego wszystkiego mogła świeca paść. Zmień świece na nową - dedykowaną i będziemy dalej działać
Swieca zamowiona jutro bedzie w sklepie do odbioru , mam pytanie gdyby jednak okazalo sie że to nie bedzie wina swiecy to co sprawdzać? Moduł czy cos innego . Z góry dziekuje za odp.
-- 12 lip 2014, 13:18 --
Swieca doszła , ale nie pasuje a dokladnie mi chodzi o to że z tej strony co wchodzi w fajke nie ma gwintu tylko jest taki "lepek " w sklepie motoryzacyjnym powiedziano mi że mozna to zdjac i moje pytanie brzmi czy ktos wie jak to zdjac ?
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.