Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam , mam dylemat , gdyż po dobrym miesiąciu gdybania rozwiązałem problem z moją dt'ką , jak niektórzy wiedzą , nie ciągła górnych obrotów , a powodem była za mała dawka powietrza ... Włala ... I teraz jest pytanie , czy można jakoś zwykły filtr przerobić zeby dostarczał więcej powietrza ? czy poprostu zainwestować 150zł w firmowego stożka np Malossi ..
wystarczy kupic nowy filtr powietrza, nasączyć specjalnym płynem, wyczyścić ( dobrze wyczyścić bo są tacy co czyszczą i dalej jest coś zatkane) i wyregulować gaźnik
Ta wkładka filtra powietrza widać że jest nowa , bo jest czysciutka , niezabrudzona ani nic , ale cała ta " Puszka " pod siedzeniem i co idzie koło niej dyfuzor była cała wypalona .... I ktoś zrobił na " Odje*** sie " poklejone jakas taśmą dwustronna w środku itp , i nie wiem czy jest sens wkładania następnych pieniędzy , jak można kupić stożka . Tylko nie wiem czy to klejenie ma coś wspólnego ;)