10 sie 2014, 20:30
Czyli raczej wywala ci płyn chłodzący do zbiorniczka jeżeli mówię źle to poprawcie.A pompa dobrze chodzi nie ma żadnego wycieku ?
10 sie 2014, 20:34
MalinaDt pisze:pewnie uszczelniacz pompy wody puścił
Dałem nowy.Ale to miało by być przyczyną ubytku oleju czy bąblenia w zbiorniczku wyrównawczym?
Syberius pisze:Czyli raczej wywala ci płyn chłodzący do zbiorniczka jeżeli mówię źle to poprawcie.A pompa dobrze chodzi nie ma żadnego wycieku ?
Widać że dobrze działa-po odkręceniu korka widać strumień jak leci.Nie wiem czy wywala bo widzę bąbelki a przelewem nie za bardzo leci.
O jakim wycieku mowa?
10 sie 2014, 20:36
to miałby być powód ubywania płynu i przedostawania się go do skrzyni
10 sie 2014, 20:37
MalinaDt pisze:to miałby być powód ubywania płynu i przedostawania się go do skrzyni
To skrzynia powinna być cała zalana płynem a jest prawie pusta.
10 sie 2014, 20:41
a to sorry myślałem że masz za dużo oleju w skrzyni stąd moje przypuszeczenia że ci bierze płyn do skrzyni. napisz jescze czy kopci ci na biało i jaką siłą dokręcałeś głowice?
10 sie 2014, 20:46
Przed remontem to ewidentnie paliła na biało,ale teraz tak dymka sobie puści jak dwusuw.Jakoś nie zauważyłem białego dymu.
Dodam że odpala za "cyknięciem"rozrusznika.
10 sie 2014, 21:08
Co do tego oleju w skrzyni i tego okienka, to może po prostu olej się "rozszedł" teraz po skrzyni i możesz troszkę dolać jeszcze.
10 sie 2014, 21:13
Aż tyle by go uciekło?Tam zostało z 0,5litra jak nie mniej.A u was jest całe okienko zalane czy widać poziom?
10 sie 2014, 21:21
A tobie chodzi że uciekło? Myślałem, że tylko "uciekło" z zasięgu okienka.
10 sie 2014, 21:23
Na wyprostowanym moto ma być zalane do połowy