Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
[Posiadam dt50r]Mam pytanie dotyczące bieżnika na oponie . Jaki kupić lepiej "chudy" czy gruby ? " bo patrząc na bieźniki opon na allegro mam wielki dylemat . czy. Chodzi oczywiscie o opone na tył
Ten "gruby" to jest typ bardziej enduro, czyli 50/50 asfalt i teren. Ta "chuda" to typowa kostka na tor, w las itp. Wybierz odpowiednią według uznania, gdzie będziesz jeździł.
Tylko pamiętaj, że ten 'chudy bieżnik' to nie same plusy - jeżeli są jakieś korzyści to muszą być też negatywne strony, w tym wypadku taka opona na asfalcie znika w oczach i przede wszystkim się zaokrągla (a zaokrąglona kostka traci swoje właściwości i jest do zmiany), na mokrym asfalcie znika w oczach, przy wyższych prędkościach słabo trzyma się nawet suchego asfaltu no i telepie oczywiście.
Ja zauważyłem osobiście taką rzecz że ta opona szeroka lepiej się trzyma na błocie moto nie kopie, ale za to na piasku już tył ucieka, natomiast z kostką jest zupełnie odwrotnie.