Nie wiesz jaki motocykl wybrać? Zastanawiasz się który będzie odpowiedniejszy dla ciebie? Masz wątpliwości do motocykla z ogłoszenia? Na tym forum pomożemy odpowiedzieć Ci na tego typu pytania.
17 sie 2014, 14:53
Chciałbym zacząć jeździć na jakimś enduro i padło na DT 125. I mam teraz pytanie, czy przy jeździe po lesie dziennej ale bez skoków i jazd na kole, normalna jazda po lesie po wyznaczonych drogach, nie między drzewami czy remont co roczny będzie konieczny? Z tego co wiem to taniej utrzymać 2T enduro w przeciwieństwie do 4T nie patrząc na benzynę ze względu remontów - są podobno tańsze w 2T. Przymierzam się do kupna taniej DT 125. I tu do was pytania czy dam sobie radę? Do tej pory jeżdżę Rometem K125 w 4T więc jakieś doświadczenie mam, a że mieszkam w zalesionym terenie to i Rometem muszę sobie nie raz w lesie radzić.
/Edit
Jeszcze drugim moim modelem do wyboru jest Suzuki DR 350.
17 sie 2014, 17:51
Pytasz się czy na dt dasz sobie radę a dajesz jeszcze do wyboru dr350
Jak zrobisz dobry remont to spokojnie kilka sezonów polatasz. To nie jest "full cross" żeby remont robić co sezon,albo tak jak Endo z yz
17 sie 2014, 19:14
Daje DR350 do porównania bo to 4t w którym moc oddaje się łagodniej niż w DT 125 a w trasie jest podobna moc i prędkość
17 sie 2014, 19:17
Kupuj DT będziesz zadowolony, części tanie, remonty rzadko się robi, moc wystarczająca i ma rezo w przeciwieństwie do DR, więc bardziej tą moc odczuwasz i jest lepsza zabawa.
17 sie 2014, 19:31
Ja też polecam DT, na początek jazdy enduro jak najbardziej wystarcza i jazda na niej sprawia dużo frajdy. Remontów nie trzeba robić co rok, bo to nie wyczynowe moto, wystarczy lać dobry olej i wymieniać wszystko na czas a będzie git.
Frozen pisze:Pytasz się czy na dt dasz sobie radę a dajesz jeszcze do wyboru dr350
Przecież DR nie jest dużo mocniejsze od DT, a w jeździe można nawet tego nie odczuć.
17 sie 2014, 19:37
Nie ma co wgl porównywać 2T do 4T. DT pomimo kilku kucy mniej może wydawać się bardziej agresywniejsza
17 sie 2014, 19:42
Pawlos312 pisze:Przecież DR nie jest dużo mocniejsze od DT, a w jeździe można nawet tego nie odczuć.
Tylko jest o wiele cięższa i moim zdaniem trudniejsza do prowadzenia,przez co dt zwycięża
Też polecam dt jeździ się wygodnie i nie trzeba ładować w nią dużo kasy(po doprowadzeniu do stanu używalności oczywiście

) dla początkujących jak i bardziej zaawansowanych użytkowników którzy mają chęć na miłe wyjazdy.
17 sie 2014, 19:49
Faktycznie, DR jest cięższa.
17 sie 2014, 20:00
To ja się podepnę pod temat bo szukam dla Siebie crossa/enduro 125 z możliwością rejestracji na sezon lub dwa. Chciałbym kupić coś w miarę dobrego i czytając rożne oponie wybór jest chyba jeden DT125

Na moto chciałbym wydać 4 max 5 tysi. Im mniej tym lepiej. Strasznie tego mało jest np na otomoto, gdzie szukać?
17 sie 2014, 20:03
olx.pl ,ale szczerze, żeby w Polsce wyszukać dobrego egzemplarza trzeba naprawdę dłuuuuugo szukać.