Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Sito79 zrobiłem test tak jak pisałeś - 2 włókna obciążone - test trwał ok 3 min i ani na chwilę żarówka nie przygasła. Wiec z tego co napisałeś wyżej przyblokowane jest przeniesienie napędu z rozrusznika. Jak mam to sprawdzić?
Normalnie zdjąc magneto, i pod magnetem jest wszystko od rozrusznika, wyjąć wszystko mozesz sprawdzić pod względem uszkodzeń mechanicznych, umyć ładnie w ropie czy coś, nasmarować to co się smaruje i złożyć ponownie.
Dzięki za pomoc , ale niestety jestem w tym zielony wiec musze dopytać , aby czegoś nie spier*. a) zwieram przewód miedzy dwoma śrubkami w przekaźniku – jak zacznie rozrusznik kręcić to wina przekaźnika ? b) żeby sprawdzić rozrusznik musze przyłożyć plus od rozrusznika do aku i tez powinien kręcić ? c) czy mam dobrze podłączone przewody do przekaźnika - (B-aku(prawy na zdj.) , M-rozrusznik(lewy na zdj.)) ?
polaczylem przewody tak jak pisaliscie i nie dzieje sie nic! napiecie na przewodzie do rozrusznika sie pojawia - ok 12,5V , ale bez efektu. czyli rozrusznik ?