Odpowiedz

Re: Głupie pytania Frozena

28 sie 2014, 13:48

Zrobiłem tak jak mówisz i faktycznie są to znikome ilości,tylko jest cały czas mokry i to mnie zmyliło :) .
Na razie koniec usterek mechanicznych, więc trzeba będzie się wziąć za wizualkę, ale na razie cieszę się jazdą i odkładam na dalszy plan. :)

02 wrz 2014, 14:12

MalinaDt pisze:Na wyprostowanym moto ma być zalane do połowy

W ramach uściślenia to na wyprostowanym moto w połowie okienka jest minimum, górna krawędź okienka to maksimum.

02 wrz 2014, 14:45

bastaz pisze:
MalinaDt pisze:Na wyprostowanym moto ma być zalane do połowy

W ramach uściślenia to na wyprostowanym moto w połowie okienka jest minimum, górna krawędź okienka to maksimum.

No to ile wlewasz żeby mieć pełne okienko? 2l prawie? Nawet w manualu pisze, żeby lać 750ml o pokrywie już nie wspominając. U mnie w DT125X 2006r. moto zostawione na noc żeby wykapało wsio po wlaniu 750ml jest połowa okienka i jest ok.

Pozdrawiam
Błażej

02 wrz 2014, 15:16

Ma być po kreskę, nie ma jakiegoś maksimum czy minimum.

03 wrz 2014, 8:07

blagas pisze:No to ile wlewasz żeby mieć pełne okienko? 2l prawie? Nawet w manualu pisze, żeby lać 750ml o pokrywie już nie wspominając. U mnie w DT125X 2006r. moto zostawione na noc żeby wykapało wsio po wlaniu 750ml jest połowa okienka i jest ok.

Całkowita pojemność to 0.8l, a przy standardowej wymianie (bez czekania doby na spłynięcie wszystkiego) to 750ml.
Ja do siebie wlałem 750ml i było równo z kreską. Dolałem jakieś 30ml i było pomiędzy górną krawędzią okienka a kreską i tak jest ok.

Enduros70 pisze:Ma być po kreskę, nie ma jakiegoś maksimum czy minimum.

a właśnie że jest :)
Obrazek

04 wrz 2014, 18:52

Po dzisiejszej ostrej jeździe mam jedno pytanie:czy u was gdy dodacie od razu gaz na maxa od wolnych obrotów(ok.1000rpm),podczas jazdy motor wam zamula aż zgaśnie?Na luzie wkręca się jak szalony, bez zająknięcia. Mam taki objaw tylko gdy nagle odkręcę mu manetkę na wolnych obrotach podczas jazdy,gdy odkręcam stopniowo to idzie normalnie.Dodam że mam seryjne dysze,gumę pod siedzeniem,rozwiercony gasbox,zwór ustawiony wg poradnika i śrubkę regulacyjną wkręconą prawie na max(im bardziej odkręcam tym bardziej muli),kolor świecy jest ok. Może to być wina lewego?

04 wrz 2014, 20:32

Na tysiącu obrotów się nie jeździ 2t, dysza wolnych jaka?

04 wrz 2014, 20:37

Jak nie masz tej rurki co wychodzi z dyfuzora to pakuj dyszę wolnych 25 a nie 17,5 jaką masz na 99% teraz, mialem ten sam przypadek i pomogło. Jak gazior dobrze wyregulowany to powinien bez zająknięcia przyspieszać.

04 wrz 2014, 21:02

Enduros70 pisze:Na tysiącu obrotów się nie jeździ 2t, dysza wolnych jaka?

Wiem że się nie jeździ,tylko akurat nie zrzuciłem biegu tylko dodałem gazu a ona,buuuu i to mnie zastanowiło.
Dysza 17,5 czyli pewnie będzie tak jak mówi jakub111
Dziękuje za szybką odpowiedź :)

08 wrz 2014, 20:49

Mam dyszę wolnych 25 i robi buuuu przy dodawaniu gazu, tak samo jak u Frozena. Pakować 20? Czy 17,5? Śruba od powietrza wkręcona na maxa.
Odpowiedz