Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Ucieka tym wężykiem dlatego że jest odkręcona/poluzowana śrubka torująca odpływ paliwa poza gaźnik (albo i może jest nieszczelna ,coś się uszkodziło - sprawdź) ,bądź za dużo paliwa w komorze pływakowej (niepoprawnie ustawione pływaki/nieszczelny zaworek). Ewidentnie brakuje jej powietrza (za dużo paliwa) ,spróbuj ze sprężynką od zapalniczki ;)
Sprężynkę od zapalniczki na śrubkę od powietrza ? A śrubka na dole gaźnika z lewej strony?
Tata dziś znów rozebrał gaźnik mówi że wszystko posprawdzał na sucho pływał domyka nic nie leci, dopiero po złożeniu i zalaniu paliwem paliwo nadal leci na zgaszonym silniku, no i te obroty nadal rosną ale powoli spadają. O co chodzi? Myślę nad zakupem gaźnika.
Zobacz na zdjęciu jak wygląda gniazdo śruby od powietrza, nie było tam ani sprężynki ani oringu ani podkładki. Czy przez to może być ten problem z obrotami? Który będzie pasował? Z gniazdem. http://www.larsson.pl/index.php?c=od&t= ... y%20yamaha
Miałem dziś nie odpalać ale odpaliłem I tak, odpalony na ssaniu na wolnych chodzi normalnie, wsiadam przejechałem ze 150m zatrzymuje się obroty są na 2-3tys bo gaźnik niewyregulowany, dodam gazu dosłownie 2mm ruszę manetką i obroty na 5-6tys ale teraz po chwili spadają z powrotem na te 2-3tys. Przed czyszczeniem gaźnika raczej trzeba było gasić moto kluczykiem.
Moto jest odblokowane, nie wiem jakie są dysze, gumy pod siedzeniem brak.
Zaraz wymieniam zaworek iglicowy wraz z gniazdem, może chociaż paliwo przestanie lecieć.
Wymienione, ładnie blokuje ale nie zawsze, tak jakby pływak się wieszał... bo potrząsneliśmy gaźnikiem i zablokowało. Przyczyna? I teraz pytanie jak powinna być poprowadzona linka od gazu? Bo wychodzi ze to jej wina jednak Jak dodam gazu to moto wchodzi na obroty tak jak wcześniej pisałem poruszam linką i obroty spadają. Jest usunięta linka od oleju, nie wiem czy to ma wpływ. Jaką linkę kupić?