Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam właśnie kończę docieranie i spróbowałem v Maxa. Rzeczy wymienione to tłok i korba oraz łożyska wału . Wiem że jest temat o blokadach ale jest zbyt ogólny. Mój sprzęt dt 125re z 2004. Mam go od niedawna nie jest to wina modułu bo nie odcina problem w tym(zębatka 16 ) ze muszę wrzucić drugi przy ok 25 km/h przy ok 45 3 bieg później 60 80 95 i nie cisnolem jeszcze ale wiem że w granice 110 może by doszło już trochę dwusuwow miałem więc się orientuje. Części to wossner koyo więc nie tu wina. Mam przelotowa końcówkę gianelli i chyba zablokowany orginal dyfek ale nie wieżę ze to aż tyle zmienia. Najbardziej flustruja mnie krótkie biegi na filmikach wygląda to tak że 6 bieg na takiej zebatce wrzuca się w granicach 110 więc różnica spora a ja mam najlepsze części dlatego niedosyt. Dzięki za zrozumienie i pomoc